LIKOVNA RADIONICA U PRELOGU „PIŠEM AKVARELOM!

„PIŠEM AKVARELOM“ NOVA LIKOVNA RADIONICA U DIDASKU U PRELOGU

Želite li otkriti koliko likovnog potencijala imate u sebi i koliko još možete svoje vještine crtanja i slikanja razviti do željene razine, dođite na besplatnu prezentacijsku radionicu za djecu i odrasle u Didasko u Prelogu koju će voditi gđa Larisa Golec.

Termin: subota, 12. listopada 2019. od 15.00 sati.
Kasnije možete odlučiti o pohađanju tečaja.

Molimo prijavite se do petka, 11.10.2019. na didasko@didasko.com.hr ili na 099 259 1701 jer je broj mjesta ograničen!

UPISI U PROGRAM SLIKANJA I CRTANJA „PIŠEM AKVARELOM“

 

PROGRAM ZA ŠK. GOD. 2019./2020.
Trajanje:
1. stupanj od 14.10.2019. – 01.02.2020.
2. stupanj od 08.02.2019. – 06.06.2020.
Broj sati: 32 sata po stupnju x 2 stupnja godišnje (2 x 32 sata) = 64 sata

Cijena programa od 32 sata (1 stupanj, 1 polugodište): 940 kn : 4 rate x 235 kn
Cijena pribora za nove polaznike: 225kn

VIŠE O PROGRAMU „Pišem akvarelom“

KRATKI SADRŽAJ PROGRAMA

1. STUPANJ – CRTEŽ I AKVAREL
CRTEŽ: Polaznicima se objašnjavaju osnove crteža. One se sastoje od linije, tona, proporcije, kompozicije, perspektive, mjerenja i skice od jednostavnih geometrijskih tijela do složenijih. Prvi stupanj sadržava uvježbavanje crtanja i sjenčanja na jednostavnim predmetima. Kasnije u ovom stupnju primjenjuje se stečeno znanje i rade se crteži mrtve prirode.
AKVAREL: Proučavanje materijala za tehniku akvarela. Upoznavanje sa spektrom boja i miješanjem istih. Učenje akvarelne tehnike: gradacija boje, pozadine, pigmenta, slikanje po mokrom/suhom papiru i druge.

2. STUPANJ – CRTEŽ ČOVJEKA I AKVAREL
CRTEŽ ČOVJEKA: Nakon stečenih znanja iz prethodnog stupnja uči se crtanje glave čovjeka olovkom (proporcije ljudskog tijela i redoslijed tj. vođenje crteža). Drugi stupanj završava crtanjem portreta.
AKVAREL: Dok se savladaju tehnike akvarela na prvom stupnju i crtež čovjeka na drugom, kreće se s primjenjivanjem akvarela na više načina.

GLAVNI CILJ
Naučiti crtati i naučiti slikati akvarelom u različitim tehnikama. Na kraju tečaja organiziranje izložbe radova polaznika.
Ovaj tečaj potiče estetsko razmišljanje, razvija kreativnost, izgrađuje ukus i motivira ideje likovnog izražavanja, daje zadovoljstvo stvaralaštva, podiže samopouzdanje.

 

VODITELJ PROGRAMA

BIOGRAFIJA: LARISA GOLEC

Larisa Golec rođena Kukartseva, u gradu Krasnojarsk, u srcu Ruskog Sibira godine 1973. U Krasnojarsku završila 10-godišnju osnovnu školu i pohađa 4 godine fakultet strojarstva i tehnologije. U Hrvatskoj živi od 1994. godine, gdje radi i počinje sa slikanjem, svojom prvom ljubavi još iz djetinjstva. Slikanjem i modeliranjem u osnovnoj školi bavila se cijelo svoje školovanje. Tih godina je bila član i mnogih likovnih grupa u Krasnojarsku. Slikarstvo ju je posebno ispunjavalo nakon upoznavanja i rada sa različitim tehnikama slikarstva, te tada počinje njeno pravo stvaralaštvo u slikanju. U Hrvatskoj je završila dvije godine aktivnog tečaja slikanja u Koprivnici, pod vodstvom slikara Ivana Lovrekovića. Uz pomoć kod učenja slikanja od strane restauratora-slikara realiste Zlatka Kapuste, iznimno brzo je napredovala. Počinje slikati u različitim tehnikama; ulje na platnu, suhi pastel te akril. 2010. g. se uključuje u rad Likovne udruge donjeg Međimurja čije je sjedište u Prelogu, a 2012. g. i u Likovnu Udrugu Varaždin (LUV) u Varaždinu. Uz brojne prezentacije na različitim događajima i mjestima, svoju prvu samostalnu izložbu imala je 2012. g. u galeriji Kristofora Stankovića (Zagrebačka gradska skupština). 2013. g. slijedi izložba radova u informativnom centru u Donjoj Dubravi, a 2014. g. sudjeluje na skupnoj izložbi LUV-a u Varaždinu. 2014.g. izlaže svoje radove ponovo u galeriji Kristofora Stankovića. Od 2014.g. član je međunarodnog art projekta “Anđeli mira“. Većina njenih slikarskih radova nalaze se u privatnim kolekcijama u Hrvatskoj, inozemstvu i u njezinoj privatnoj zbirci.

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.