Stupnjevi učenja jezika

A1 – pripremni stupanj

Osnovno znanje jezika, polaznik može razmijeniti opće informacije i razumjeti odgovor , može razumjeti i koristiti poznate svakodnevne izraze i jednostavne rečenice. Polaznik zna predstaviti sebe i druge, zna postavljati i odgovoriti na osnovna osobna pitanja.

Za stupanj A1 potrebno je odslušati 140 sati.

 

A2 – temeljni stupanj

Polaznik se može sporazumijevati u jednostavnim, svakodnevnim situacijama i razmijeniti informacije o poznatim temama i aktivnostima. Povećava se opseg vokabulara i sposobnost korištenja različitih gramatičkih struktura kao i razumijevanje govornog i pisanog jezika.

Za stupanj A2 potrebno je odslušati 140 sati.

 

B1 – prelazni stupanj

Polaznik može razumjeti glavne misli jasnog standardnog razgovora o poznatim temama s kojima se redovito susreće na poslu, u školi, u slobodno vrijeme itd., može prepričavati događaje i opisivati ljude , stvari i mjesta. Može se jednostavno i suvislo izražavati o poznatim temama i područjima za koja je zainteresiran. Može se jezično snaći u većini situacija prilikom putovanja . Polaznik može jednostavno pismeno komunicirati, iako je vidljivo da pisani tekst nije pisao izvorni govornik.
Za stupanj B1 potrebno je odslušati 280 sati.