ALOHA – trening za dječji mozak

Saznajte sve o ALOHA programu za djecu (ulazna dob 4-13 godina), pratite naše novosti i saznajte kako do besplatne literature.

UPIŠITE SE

O programu

Djeci je igra najvažniji dio života i to je najbolji način da se djetetu razviju intelektualne, kognitivne i socijalne sposobnosti. Kroz igru djeca učenje doživljavaju kao nešto zabavno, što im kasnije omogućava bolji uspjeh u svim školskim predmetima.

Ovaj program mentalnog razvoja osmišljen je za djecu u dobi od 4 do 13 godina. Na zabavan način potiče razvoj njihovog mozga u ovom najvažnijem periodu. ALOHA Mental Arithmetic povećava inteligenciju djece zahvaljujući edukacijskom programu temeljenom na računanju abakusom i prstima te edukativnim igrama.

Saznajte više o programu

Koristi ALOHA programa

Upisom u ALOHA program svom ćete djetetu osigurati postizanje maksimalnog potencijala u razvijanju mozga. To je ulaganje u budućnost.

Koristi ALOHA programa su dugoročne i traju cijeli život:
- veća brzina i preciznost rješavanja aritmetičkih operacija
- povećanje pažnje i koncentracije
- povećanje mašte, kreativnosti
- poboljšanje vještina slušanja
- bolje zapažanje, imaginacija i vizualizacija
- pojačano fotografsko pamćenje
- poboljšanje prostorne orijentacije
- usvajanje analitičkih vještina
- jače samopouzdanje

Kako funkcionira program?

Izračunajte napamet sljedeće:
123 + 456 – 13 – 48 + 534 = ?

Možete li vjerovati da dijete od 7 godina ovo napamet točno izračuna za svega nekoliko sekundi? Nevjerojatno, ali istinito. Polaznik ALOHA programa mentalno („u glavi“) točno
računa brže od kalkulatora ili kompjutera, koristeći internacionalno akreditiranu metodu mentalne aritmetike.

Što o programu kažu roditelji?

Program ALOHA smatram izuzetno korisnim za našu kćer Angelu prije svega! Napredak je vidljiv i mjerljiv. To je naša ocjena koja je sigurno subjektivna, ali smo istu ocjenu dobili od teta u vrtiću koji Angela pohađa.
Naše dijete nije iz reda posebno nadarene djece, nego dijete koje je imalo poteškoća s koncentracijom i zapamćivanjem/dosjećanjem. Isti program smatram kao dobru pripremu takve djece za uključenje u nastavni proces - 1. razred OŠ. Isto bih preporučio i drugim roditeljima djeca kojih imaju navedene poteškoće.

Dragomir Kitanović

Nakon završenog prvog modula ALOHA programa iznimno smo zadovoljni i sretni posebno postignutim rezultatom. Svaka pohvala za program i posebno za trenericu Mirjanu jer je stvorena za rad s djecom i hvala joj na riječima poticaja i ohrabrenja na samom početku programa. Hvala i vidimo se na jesen. :)

Obitelj Kukovec

Suprug i ja smo prezadovoljni ALOHA programom. Već nakon prvog sata smo vidjeli da je ALOHA pun pogodak za našeg Jakova. On s veseljem ide u Didasko, s veseljem rješava zadatke i voli svoju učiteljicu. Što se tiče znanja on je "procvjetao", vrlo je zainteresiran za brojeve, puno nas ispituje i razmišlja o rješenjima. Za učiteljicu Vlastu imam samo riječi pohvale. Mislim da smo ga upisali u pravo vrijeme i namjera nam je i sljedeće godine nastaviti s programom.

Mirjana M.

Petar je zadovoljan i s veseljem je išao na svaki sat i želi nastaviti dalje. Svakodnevnim rješavanjem zadataka razvio je radne navike. Pohvale trenericama i Aloha programu.

Sanja Dolenec, Ludbreg

Mia s 5 godina jos ponekad i sama broj krivo piše, a nakon polaska TT1 bez ikakvog problema točno do 10 računa ma koliko joj brojeva bilo zadano bilo napisano, bilo napamet. Svi smo u čudu i neizmjerno smo zahvalni posebno divnim trenericama Stjepani i Kristini, a tako i samoj školi ALOHA. Mislimo nastaviti do kraja tečaja tj. svih stupnjeva i veselimo se jeseni.

Martina Matanović, Ludbreg

Nika je oduševljena Alohom, sviđa joj se način rada, a mi roditelji smo presretni što je vidljivo napredovala. Sve pohvale trenericama Stjepani i Kristini!

Sanja Tkalčić Fajt

Pohvale trenericama i Aloha programu. Luka je bez problema prihvatio svakodnevne obaveze, a s veseljem je odlazio na radionice. Koncentracija mu je dugotrajnija, a bez većih problema je svladao program.

Ksenija Mihin - Ludbreg

I više smo nego zadovoljni ALOHA programom i trenericama Kristinom i Stjepanom. Zainteresirale su naše dijete i proširile njezine interese, usredotočile pažnju i koncentraciju. Svakodnevnim radom na zadatcima razvila je radne navike, što će joj pomoći i sa školskim obavezama. Topla preporuka svima da upoznaju svoje dijete sa ALOHA programom.

Marko i Nikolina Zlatić

Aloha!
Kod nas izaziva sreću, veselje, zabavu. Ne postoji dan kad bi Matej rekao da mu se ne da ili zašto opet mora ići učiti. Kod nas je sasvim druga priča. Matej ispituje zašto ALOHA ne traje duže i zašto ne može ići svaki dan. "Zadaće " su njemu zabava i mama uopće nema potrebe opominjati da li je zadaća napisana već on vodi brigu sam o tome i svakodnevno prije škole napiše zadaću. Matej ima 7,5 g. i završio je 3. stupanj, 2 godine uzastopno osvojio je srebrne medalje na ALOHA natjecanjima. A svega toga ne bi bilo da nema trenerice Stjepane Sokač koja dobro prenese znanje, ali i motivira.
Alohu preporučamo svima jer je napredak ogroman, ne samo u matematici već općenito u pamćenju i zapažanju. Sigurna sam da ćemo i ubuduće pohađati ALOHA satove s takvim žarom i veseljem.

Matej Patafta i zadovoljni roditelji

Suprug i ja smo prezadovolji Alohom. Već nakon prvog sata smo vidjeli da je Aloha pun pogodak za našeg Jakova. On s veseljem ide u Didasko, s veseljem rješava zadatke i voli svoju učiteljicu. Što se tiče znanja on je "procvjetao", vrlo je zainteresiran za brojeve, puno nas ispituje i razmišlja o rješenjima. Za učiteljicu Vlastu imam samo riječi pohvale <3. Mislim da smo ga upisali u pravo vrijeme i namjera nam je i sljedeće godine nastaviti sa Alohom.

Mirjana M.

Program Aloha smatram izuzetno korisnim za našu kćer Angelu prije svega!
Napredak je vidljiv i mjerljiv. Ujedno, koristim ovo obraćanje da pohvalim učiteljicu Vlastu Taradi kao osobu koja ide iznad profesionalnog standarda. Najkraćeno rečeno - izuzetna nastavnica (vjerujem i osoba) koju bi svaka odgojno obrazovna udruga ili institucija poželjela kao uzor.

Dragomir Kitanović

Svake pohvale programu ALOHA i trenerici. Vidno poboljšanje u brzini računanja matematičkih zadataka. Dijete je oduševljeno programom i želi nastaviti dalje. Pomaže mu i u školskom dijelu računanja zadataka.

Jurčec Gordana, majka

Naše dijete je puno zadovoljnije i lakše se koncentrira na zadatke!

Saša Kolarić, majka

Upisala sam dvoje djece u program ALOHA jer vjerujem da novi pristup učenju može pomoći i znatno pridonijeti tome da se olakša i ubrza kognitivno funkcioniranje. Jedno dijete ostvarilo je odličan rezultat uvrstivši se među 10% najboljih na matematičkom natjecanju "Klokan", a drugo je poboljšalo ocjene iz matematike i podiglo si prosjek za jednu ocjenu više. Nadam se da će im tehnike koje su tu naučili koristiti i ubuduće.

Karmenka Meglić, majka

Potvrđujem da je Andreju program ALOHA koristio u pozitivno smislu pogotovo zbog dobrog odnosa s trenericom Vlastom. Naočigled se vidio pomak jer se dijete dodatno zainteresiralo, te se poboljšala pažnja i koncentracija.

Davorka Feher, majka

Prezadvoljni smo time što smo upisali naše dijete u ALOHA program. Vidimo veliki napredak i upisat ćemo ga i na drugu razinu. Trenerica Vlasta je puna strpljenja i razumijevanja, same pohvale!

Bobičanec, majka

Zadovoljni smo programom i napretkom koji smo primjetili kod Laure u smislu pisanja, bojanja, zapažanja... Trenerica Vlasta odličan je pedagog, draga je i pristupačna.

Tihana Zidarić Posavec, majka

Mislim da je program ALOHA učinkovit, djeca su zadovoljna i s veseljem idu na svaki sat. Ne vidim propuste niti potrebu za promjenom. Učiteljica je super, poticajna!

Tamara Vrčić, majka

Kako je Emil počeo pohađati ALOHA program njegovo samopuzdanje se podiglo i vidi se napredak! Vrlo smo zadovoljni, a Emil je sretan!

Mirjana Goričanec Jutreša, majka

Izrazito smo zadovoljni programom ALOHA, također i trenericom Vlastom. Zahvaljujući programu ALOHA našem djetetu povećala se pažnja i koncentracija. Naučio je brojeve i računa s abakusom do 10. U početku je bio nezainteresiran i išao je uz nagovaranje, a sad bez problema rješava zadaću. Svaki put kaže da mu je bilo jako lijepo.

Maja Lesjak, majka

Kao roditelji zadovoljni smo s ALOHA programom. Napredak kod djeteta vidljiv je u razvoju koncentracije i pažnje, sistematizaciji, razvoju radnih navika, logičkom razmišljanju i zaključivanju, korištenju mentalnih mapa. Također i kod usvajanja pojma broja i količine, usvajanju osnovnih matematičkih operacija te rada na abakusu. Vili pokazuje interes za sudjelovanje, poraslo mu je samopouzdanje i vidi se napredak u socijalizaciji.

Obitelj Markač

Koji su rezultati?

Znanstvenim su istraživanjima potvrđeni izuzetni rezultati na sljedećim područjima:
- koncentracija, fokus i brže učenje
- povećanje radne i dugotrajne memorije
- izuzetne matematičke i analitičke vještine
- vještine rješavanja problema
- vještine opažanja, slušanja i primjene naučenoga
- kreativnost i vizualizacija
- samopouzdanje i socijalne vještine
- povećanje IQ-a (kvocijenta inteligencije)

Voditeljica programa

Vlasnica franšize i voditeljica programa ALOHA Mental Arithmetic za Hrvatsku je dr.sc. Branka Novosel, prof. engleskog i njemačkog jezika s 25 godina iskustva u poduci stranih jezika. Ravnateljica je Otvorenog učilišta Littera u Samoboru, predsjednica Udruge Littera, Centra za neuroedukaciju i razvoj, članica je međunarodne udruge IMBES (International Mind, Brain and Education Society) i Europske udruge istraživača u području učenja i podučavanja EARLI (European Association for Research on Learning and Instruction) i posebne interesne grupe SIG Neuroscience and Education – Neuroznanost i edukacija.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.